onsdag 20 juli 2016

Oma mielipiteeni kolesterolia alentavista lääkkeistä

Todellakin koelsteroli on erittäin tärkeä tapettimolekyyli kehotalossa.  Kudosten vedenpitävyys ja plastisuus vaatii kolesteroli aja sen sukuisia  molekyylejä.
Muta tänä hyvinvoinnin aikakautena voi exogeenisen koplesterolin rasitus tulla  liian suureksi.  Tietysti  dieettiohjeilla on ensisijainen merkitys, mutta kuten tiedetään, asia ei oikein pure perille.
Endogeenisen sytneesin  stimulaatiokin on tavallaan   hatarasti hamoteltavissa, ksoka  hyvin suurin tärekyden takia moni hiiliketju  kulkeutuu kolesterolisynteesitiehen niin aminoahaosita kuin  ylipäätänsä energia-aineista.   Koleterolin muodostuminen on vitaali asia.  Koska joka olu sitä tekee, ei mikään statiini pysty koko kehon kaikkien solujen kolesterolisyntesiä vähentämään, vaikak  vamraan  jossain osassa kehoa synteesiin saadaankin vaikutusta.
Toivottavaa on että  aivojen välttämätön koelsteroli ei vähene kun  maksan ylimääräinen koelsterolirasitus  sadaan vähenemään.  Eikä ihon  kolesterolin aiheuttama kimmokaan ole asia, mitä pitäsi kovasti riipiä pois.
Henkilökohtaisesti  valitsin  käyttää silloin tällöin hieman jotains tatiinia, että  sain pikkuisen alkuun kolesterolin veriarvon vähenemän 8 Pravachol vähän aikaa9. Simvastatiini aiheutti todellakin  lihasvaivaa enkä sitä otanut kovin montaa kertaa.   Muta jkoska satun oelmaan sellaista  sydänvaivasukua ja maksavaivasukua,  ja itselläkin josikus sappipiste tuntuu jo s tulee syötyä enemmän kuin 1 munankeltuainen päivässä, niin katson että  nykyinen  pieni atorvastatiini jollain tavalla helpottaa  maksan  kolesterolin hallintaa.
Muta  olen sitä mieltä että koskaan ei statiinin pitäisi olla sellainen konemainen  vitamiinipilleri, jota otetaan ihan joka päivä -  Pitää saada se  lääkkeen annostus vain  " hengittämään"  jollain tavalla.
Valitsein Atorvastatiinin sen takia, kun jossain PubMed  artikkelissa  mainittiin sillä olevan etuja  pitkän qt ajan suhteen, mitä minulla taitaa jo yli 10 vuotta olla   EKG.ssa.   ja jos vain tulee jotain lihasoireta , teitysti paussaan  statiinin joksikin aikaa.

Pidän statiinia  eräänlaisena työvälineenä, jonka avulla voi ajoittain saada liika kolesterolirasitusta maksasta ohittumaan. Muinulla kun on ollut tuo steatorrhea ongelma ( myöhään aloitettu keliakiadieetti)  niin  rasvan poistuminen sinänsä ei ole  vuosikymmenien aikana ollut  mitenkään v'ähäinen, muta statiini presisoi  kolesterolin  osalta. 

Statiinin käyttöasia  on mielestäni enemmän yksilöllinen kaiken kaikkiaan, mitä yleensä ajatellaan.  Statiini on  tärekä, muta   turha käyttö on haitaksi.  Rakenteita sulaa pois korvaantumatta, jos statiinia yliannostetaan, mitkä nykyinen  konemainen dosettiantoschema itse asiassa   on.  hyvä on ravistuttaa käsityksiä. 
maksan ja rasva-aineenvaihdunnan tila vaikuttaa myös . Indikaatioalueita voi täsmentää.  Pitää katsoa että  ihot eivät muutu atrofisiksi statiinista. Siinä vaiheessa olisi  jo  hermokudoksessakin  kolesterolin vajetta. 
Inga kommentarer: