söndag 24 januari 2016

Tumakalvo, tumalamina, SREBF1

Structure and function of the nuclear lamina. The nuclear lamina lies on the inner surface of the inner nuclear membrane (INM), where it serves to maintain nuclear stability, organize chromatin and bind nuclear pore complexes (NPCs) and a steadily growing list of nuclear envelope proteins (purple) and transcription factors (pink). Nuclear envelope proteins that are bound to the lamina include nesprin, emerin, lamina-associated proteins 1 and 2 (LAP1 and LAP2), the lamin B receptor (LBR) and MAN1. Transcription factors that bind to the lamina include the retinoblastoma transcriptional regulator (RB), germ cell-less (GCL), sterol response element binding protein (SREBP1), FOS and MOK2. Barrier to autointegration factor (BAF) is a chromatin-associated protein that also binds to the nuclear lamina and several of the aforementioned nuclear envelope proteins. Heterochromatin protein 1 (HP1) binds both chromatin and the LBR. ONM, outer nuclear membrane. Coutinho et al. Immunity & Ageing 2009http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18435918

Kolesterolin homeostaasista hyvä artikkeli.  Se on pitkä olen itse kahlannut sitä vasta puoleenväliin.

 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3204063/


Eräs olennainen asia: kolesteroli on erittäin tärkeä molekyyli ihmiselle, koska se kuuluu ihmisen suojaan, kalvojen  suojarakenteeseen. Sen takia keho  tuottaa sitä  joka solullaan tarpeen mukaan.. Ainoa haitta kolesterolin automaattiselle homeostaasille   on käytännölllisesti katsoen se . että ihmiset  syövät sitä valmiissa muodossa liikoja, jolloin se on vain eräs  molekyyli, joka pitää  maksan avulla hävittää ja erittää, koska sitä ei voi käyttää energiaksi  ja polttaa lämmöksi,  se on siksi monimutkainen. - tai sitten  synteesin yksipuolisia raaka-aineita syödään  liikaa  siten että koko geneettiinen  lipidikirjotasapino  järkkyy, koska  kolesterolia syntyy  absoluuttisen  välltämättömänä molekyylinä hyvin perustavista elementeistä joita  tulee sokerista ja  kovasta rasvasta.
Tyydyttämättömät öljyt  ylittävät sen  kynnyksen että ne pelkästään rasittaisivat  ja paisuttaisivat kolesterolisynteesitietä koska niistä voi tulla  tasapainoisesti muita kalvolipidejä.

Varsinainen kolesterolin normalisointi pitäisi alkaa  rafiiknnoidun sokerin ja kovien rasvojen vähentämisestä.  Lisäksi  jos haluaa suojata omaa maksaansa ja sappeansa  valmiin kolesterolin detoksiakaatiokuormalta, ei käytä 1 kananmunaa enempää kolesterolia   päivässä.   Hiven  ravintokolesterolia antaa kyllä  pientä tukea endogeeniselle kolesterolitehtaalle- että sen ei tarvitse käydä  ylikierroksilla.  siis noin 300 mg kolesterolia päivässä , kuten  yhdessä  kananmunassa.

Kaikenlaiset kolesterolia alentavat lääkkeet ovat varmaan hyödyksi koska nykyihmiskutna syö todella aivan järkyttävän  epäfysiologisesti.

Jos niistä kolesterolia alentavista lääkkeistä  tulee lihaskipuja,  se saattaa olla paha merkki.  Ei sovi silloin. Parempi koettaa  järkevöidä ravintoa - tosin  nykyajan ylijärkevä ihmiskunta  menee johtopäätöksissään usein  väärään ja  luonnonkansoilla saattaa olla   siinä suhteessa joitain etuja.  ei kai eläinkunnassakaan ole kolesteroli ja lipidiongelmaa muuta kuin ihmisen hoitamilla eläimillä.


Inga kommentarer: